Raleighvallen

Bezoek nu de impossante Raleighvallen, gelegen aan de Coppenamerivier en bewandel de ontembare Voltzberg.

Bekijk gedetailleerde tourbeschrijving, een meeneemlijst en online boeken op onze gespecialiseerde website: www.raleighvallen.com!

Tour naar Raleighvallen en de Voltzberg

De Ralleighvallen zijn gelegen aan de Boven Coppenamerivier, een van de laatste onbewoonde rivieren op aarde. In december 2000 werden de Raleighvallen en de Voltzberg geplaatst op de Unesco-Wereld Erfgoedlijst. Dit is de ideale tour om te genieten van al het natuurschoon dat u maar kunt wensen, zoals bijvoorbeeld het trotseren van de adembenemende Voltzberg. Raleighvallen hebben samen met de Voltzberg een oppervlakte van ongeveer 78.000 ha. Ook kunt hier genieten van een geweldig dierenrijk: er zijn 350 verschillende vogels gespot, en maar liefst 8 verschillende soorten apen! Kortom, een echte aanrader voor elke natuurliefhebber!

 

De eerste dag van de tour vertrekt u vanuit Paramaribo naar het dorpje Witagron. Vervolgens reizen wij op de lokale manier, per korjaal (vaartuig, oorspronkelijk een uitgeholde boomstam) richting de Raleighvallen. Eenmaal aangekomen op onze accomodatie kunt u lekker relaxen door bijvoorbeeld te genieten van de natuurrijke omgeving, te zwemmen of op te frissen aan de zijkant van een stroomversnelling.

 

 

 

 

 

 

 

De volgende dag kunt u genieten van een vol programma; deze begint met het beklimmen van de 40 meter hoge Voltzberg. U wordt u door onze bekwaamde gidsen begeleid door het tropische regenwoud gedurende een 5 uur durende tocht, terwijl ze u vertellen over alles wat u gaat zien. Tijdens de wandeling kunt u verschillende dieren tegenkomen en horen. Vooral het gebrul van de apen in de boomtoppen boven u is indrukwekkend. Na een wandeling van een uur kunt u op de top van de Brownsberg genieten van het prachtige uitzicht. De gigantische groene amazone zal u werkelijk verbijsteren. Na deze intense dag staat u in de avond een verassing te wachten: de lokale kwinti band: De Raleighboys.

De Kwinti’s (Kwiinti) zijn nakomelingen van de Marrons die al in de 17de eeuw de Surinaamse oerwouden in trokken en die in 1684 een vredesverdrag sloten met Gouverneur Van Aerssen van Sommelsdijck. Pas in 1887 24 jaar na de afschaffing van de slavernij werden de Kwinti’s als vrije mensen erkend [1].
De Kwinti’s wonen aan de rivier de Coppename. Hun taal wordt door minder dan 1000 mensen gesproken. Kwinti is een creoolse taal gebaseerd op het Engels, met Franse en andere invloeden. De taal vertoont gelijkenis met de talen gesproken door de Aluku’s en de Paramacaners.

bron: Wikipedia

 

De derde dag staan de moedervallen op het programma, een klein paradijsje op aarde. Weer zal onze professionele lokale gids u behendig door de bossen begeleiden. Om bij dit junglepad te komen, zal u weer een korte korjaaltocht moeten ondernemen van ongeveer 5 minuten. De moedervallen zijn indrukwekkend, het is een enorme stroomversnelling (soela) in de Coppenamerivier.

 

 

Wilt u de prachtige Raleighvallen zelf zien en de imposante Voltzberg beklimmen?

Boek dan op: www.raleighvallen.com!


Shares