Matapica

Relax op het strand en wees getuige van een bijzondere gebeurtenis in Matapica: de eierworp van de verschillende Reuze Zeeschildpadden!

Bekijk voor meer informatie over de schildpadden, gedetailleerde tourbeschrijving, een meeneemlijst en online boeken op onze gespecialiseerde website: http://www.matapica.com!

Tour naar Matapica Zeeschildpadden

In het district Commewijne ligt een geweldig stuk natuur dat Matapica heet. Het bijzondere aan dit natuurgebied is dat hier wel vier verschillende soorten schildpadden hun eieren werpen in het legseizoen. Er zijn hier voornamelijk grote populaties van lederschildpadden te vinden, welke wel 2 meter lang kunnen worden en tienduizenden kilometers gezwommen hebben om hier te leggen. Er ook andere soorten schildpadden zoals de soepschildpad (Surinaams: krapei), de warana en de karet.

Er zijn niet alleen bijzondere schildpadden te vinden, Matapica is ook een paradijs voor elke vogelliefhebbers aangezien het een broedplaats is voor verscheidene tropische vogelsoorten.

De tour vertrekt van Paramaribo, en gaat langs Mariënburg gelegen aan de Commewijnerivier. Vanaf Mariënburg gaat u per boot naar de plantage “Johanna en Margaretha”, waar u over stapt op kleinere moerasbootjes richting de stranden van Matapica. Deze tocht neemt ons door 20 kilometer lang moeras. Na aankomst op de locatie krijgt u de tijd om te ontspannen en lekker te relaxen in het aangename water.

Tijdens de tour kunt zien hoe de schildpadden zich leven in hun natuurlijke omgeving. Het leg spectacel van de eieren, wat zowel in de avond als overdag gebeurt, is een van de hoogtepunten waar u getuige van kunt zijn.

De volgende dag krijgt u de gelegenheid om te genieten van het strand, waarna u in de middaguren weer vertrekt richting Paramaribo.


Wilt u deze unieke belevenis meemaken,

boek dan op: www.matapica.com!


Shares