Galibi

Wees getuige van een bijzondere gebeurtenis in Galibi: de eierworp van de Reuze Zeeschildpad!

Bekijk voor meer informatie over de schildpadden, gedetailleerde tourbeschrijving, een meeneemlijst en online boeken op onze gespecialiseerde website: www.galibi-suriname.com!

Tour naar Galibi Zeeschildpadden

Het Galibi natuurreservaat, met een oppervlakte van 4000 ha., ligt aan de noordkust van Suriname. Deze regio staat bekend als een van de belangrijkste legstranden voor zeeschildpadden in het West-Atlantische gebied. Er zijn hier voornamelijk grote populaties van lederschildpadden te vinden, welke wel 2 meter lang kunnen worden en tienduizenden kilometers gezwommen hebben om hier te leggen. Er ook andere soorten schildpadden zoals de soepschildpad (Surinaams: krapei), de warana en de karet.

Op dag 1 vertrekt u met een busje vanuit Paramaribo richting het oosten van Suriname. Bij het grensplaatsje Albina steekt u per korjaal over de Marowijnerivier, richting het strand van Galibi.

 

Het Galibi strand biedt u vele ontspanningsmogelijkheden, waar u gebruik van kunt maken na aankomst. Zo is er de mogelijkheid om lekker te zwemmen, of rustig bij te komen in de hangmat. Om 20.00 uur reist u onder begeleiding van uw gids naar de legplaats van de schildpadden. De zeeschildpadden hebben tienduizenden kilometers gezwommen om uiteindelijk na zonsondergang hier een nest te maken en hun eieren te werpen. Hier kunt u deelnemen aan een echte schildpadden-speurtocht: het strand afspeuren naar de schildpadsporen, de sporen volgen en deze prehistorische wezens observeren terwijl ze hun eieren werpen; een uitzonderlijke ervaring!

 

Dag 2 staat helemaal in het teken van de omgeving. Op het programma staat een rondleiding door het indianendorp en een bezoekje aan de Galibi Zoo, de lokale dierentuin. Uniek is dat alle dieren vrij rondlopen en alle dieren tam zijn. Zo kunt u op de foto met bijvoorbeeld een luiaard of een slang.

Ook is er de mogelijkheid om buurland Frans-Guyana te bezoeken en u even te wanen in de Europese Unie.

 

Wilt u deze unieke belevenis meemaken,

boek dan op: www.galibi-suriname.com!


Shares