Brownsberg

Een van de schatten van het binnenland van Suriname is de Brownsberg: een imposant geweldig natuurverschijnsel. Deze attractie mag u niet missen tijdens uw verblijf in Suriname.

Bekijk voor meer informatie over de Brownsberg en het Stuwmeer, gedetailleerde tourbeschrijving, een meeneemlijst en online boeken op onze gespecialiseerde website: http://www.brownsberg-suriname.com!

Tour naar Brownsberg en het Stuwmeer

Tijdens de tour kunt u heel wat verwachten: niet alleen een verschillendetypes flora en fauna, zoals bijvoorbeeld kleine palmboompjes en ook metershoge bomen gevuld met orchideeën, maar ook verschillende dieren. Voorbeelden zijn kleurrijke vogels, slangen, apen, kikkers en ook zwijnen. Deze tour is er zeker eentje voor de natuurliefhebber. De grootste schatten van de Brownsberg zijn de verschillende natuurlijke watervallen op de berg, waar u een heerlijke douche in kunt nemen.

De route vanuit Paramaribo naar Brownsberg gaat over ongeveer 110 kilometer. Tijdens de reis doen we verscheidenen plaatselijke dorpjes aan, waar vele boslandcreolen wonen. De weg naar de top van Brownsberg wordt beklommen met een 4×4 pickup, en zodra we eenmaal arriveren aan de top, wacht u een prachtig uitzicht over het stuwmeer.

Na deze tocht dalen we in de avond af naar het stuwmeer, waar u kunt genieten van boottochtjes, lekker zwemmen, of kunt vissen naar toekoenari´s (baarssoort) en piranha’s. Als u het wat rustiger aan wilt doen kunt u ook lekker relaxen in de hangmat. En aan het einde van de avond staan er comfortabele bedden voor ons klaar.

 

Het Stuwmeer is een meer dat is ontstaan in de jaren 60. Destijds is er een deel van het bos, ongeveer net zo groot als Utrecht, onder water gezet. Dit is gedaan om een stuwdam te vormen zodat er door waterkracht energie opgewekt kon worden. Met deze energie kon er bauxiet verwerkt worden. Tegenwoordig is het Stuwmeer één van de grootste energie bronnen voor Paramaribo. De bomen zijn niet gekapt vanwege geldbesparing.

Wilt u deze unieke schatten van Suriname bewonderen,

boek dan op: http://www.brownsberg-suriname.com!

Het uitzicht vanaf de Brownsberg over het stuwmeer, er is onweer op komst.
[booking nummonths=1 startmonth=’2011-01′]

Shares