Speedboot Safari

Written by
Speed boot safari

Speed boot safari

Tijdens de tour op de speedboatsafari komen we onder ander langs de “De Goslar”, een Duits vrachtschip, in 1940 tot zinken gebracht door de eigen bemanning.
Na de bekendmaking dat Nederland in oorlog was met Duitsland, werden in Nederlandse kolonies alle schepen in beslag genomen. In Paramaribo liet de kapitein zijn schip zinken om te voorkomen dat de Nederlanders het in handen kregen.

Tussen de bemanning van het schip en diverse politiemensen was een vriendschappelijke relatie ontstaan en toen de opdracht kwam om de Duitsers gevangen te nemen toonde de kapitein begrip. Hij vroeg of zijn mensen hun bagage mochten inpakken. De bemanningsleden maakten echter gebruik hiervan door diverse luiken onder het waterniveau open te zetten. De kapitein verdedigde zich door te zeggen: “U heeft uw plicht gedaan, wij deden de onze”

Meer informatie over deze tour vindt u in het tabblad touromschrijving

Tourbeschrijving:

speedboat safari 4Met een hoge snelheid over de Suriname-rivier varen, uitstappen en het verkennen van de gezonken Duitse boot: “de Goslar”, een zandbank bezoeken, prachtig uitzicht over Paramaribo vanuit het water.
Een bezoekje aan Peperpot (koffie en cacao-plantage) en een rondleiding in Domburg voor lekkernijen en fruit. Richting de Para-rivier, waar er een lunch wordt genuttigd aan heel leuk restaurantje. Vervolgens zwemmen op een prive-strandje en richting Hotel Torarica (eindpunt). Een hele indruwekkende en ontspannende dag.

Vertrek vanaf 3 personen

Prijzen, (Online) Boeken of Reserveren

Online boeken of reserveren In het onderstaande formulier, kunt u de tour boeken, indien u slechts wilt reserveren (verplicht uzelf tot niks), klik dan als betaaldmethode: “reserveren”.

[catalog-product id=’2766′]

Meeneemlijst

  • zonnebrandmiddel
  • hoed of pet
  • fotocamera

Vertrekdata

Iedere dag vanaf 4 personen.

In het touroverzicht kunt u de geplande vertrek data vinden

Contact / Vragen?

[formidable id=4 title=true description=true]
De speedboot safari vindt plaats op de volgende locatie:

[wpgeo_map]
Article Categories:
Eendaagse Tours

Comments

Shares