Para Nijverheids Tour, vlindertuin, pottenbakkerij, hout

Written by
Vlinder Suriname

Vlinder

Aan de rand van Lelydorp ligt Neotropical Butterfly Park, het vlinderpark en de de vlinderkwekerij van Ewout en Amira Eriks. Jaren geleden hebben ze met de hand bomen gekapt om een pad vrij te maken voor de aanleg van hun kwekerij Neotropical Insects welke nu één van de vijftig vlinderboerderijen ter wereld is.
Wat 16 jaar geleden als een hobby begon is inmiddels uitgegroeid tot een serieus bedrijf.
Haast alle 22 inheemse soorten vlinders worden in schaduwrijke kasten gekweekt en als de poppen uitkomen worden de rupsen op hun eigen voorkeursplanten gezet.
Ze eten zoveel dat ook deze planten in eigen bedrijf gekweekt worden.

Meer informatie over deze tour vindt u in het tabblad touromschrijving

Tourbeschrijving:

vlindertuinen
In het district Para gaat u tijdens een dagtour kennis maken met diverse activiteiten. U zult worden rondgeleid door Paraflor, een in 2010 geopende tuin. Deze tuin is voorgekomen uit decennia bestaande Heliconia-kwekerijen.
De gids, die u rondleidt, gaat u vertellen over de groep- en kweekproces van de Heliconia familie. Hierbij krijgt u ook informatie over het nationale Surinaamse symbool: de Palulu.  

Na de pauze, waar u heeft genoten van een drankje, brengt deze dagtour u bij de vlinderkwekerij/-tuin. De gids begeleidt u door de kwekerij/tuin en zal u het insectenmuseum en de 360 graden schildering van vele Surinaamse flora en fauna laten zien.

Na de lunch rijden we door Para en brengen we een bezoek aan een traditionele inheemse potterbakkerij en aan een houtsnijderij.Hier kunt u originele souvenirs kopen.

Dag eindigt in lekker zwemmen in een van de oorden vlakbij Zanderij.

Prijzen, (Online) Boeken of Reserveren

Online boeken of reserveren In het onderstaande formulier, kunt u de tour boeken, indien u slechts wilt reserveren (verplicht uzelf tot niks), klik dan als betaaldmethode: “reserveren”.

[catalog-product id=’2772′]

Meeneemlijst

  • bad/handdoek
  • zwemkleding
  • wandelschoenen
  • watersandalen
  • zonnebrandmiddel
  • hoed of pet

Vertrekdata

Op aanvraag vanaf 3 personen

In het touroverzicht kunt u de geplande vertrek data vinden

Contact / Vragen?

[formidable id=4 title=true description=true]

Lelydorp vindt U op de volgende locatie:

[wpgeo_map]
Article Categories:
Eendaagse Tours

Comments

Shares