Moengo Cultural Experience

Written by
moengo

Kunst in Moengo

Het voormalige bauxietstadje Moengo onstond in 1916 rond de fabriek waar het erts gewassen en gedroogd werd.

De Aucaners waren de eerste bewoners van Moengo (mongo = heuvel), maar verlieten het dorp omdat de grond te hard was voor het slaan van palen voor de woningen.

De bauxietstad bestond uit 3 delen: een prachtig dorp voor de stafleden, een paar dorpen voor de arbeiders van Suralco en het dorp Wonoredjo voor Javanen.

Meer informatie over deze tour vindt u in het tabblad touromschrijving


Tourbeschrijving:

moengo-tourMoengo, een stadje met een grote bauxietgeschiedenis, nadat de grote bauxietmaatschappij vertrok uit het dorp bleef er weinig over voor de traditionele dorpsbewoners o.a. de traditionele Auckaners, naast de vele andere bevolkingsgroepen die er wonen. Gelegen in het district Commewijne, ten Oosten van Paramaribo, de laatste jaren komt het stadje weer tot leven door onder andere het Surinaamse bedrijf Moengo Minerals, waar de grondstof Pimba verwerkt wordt tot cement. Tevens het stadje het thuisdorp van ex-jungle commando en parlementarier Ronny Brunswijk. Behalve het voetbalstadion, is er ook veel ruimte van de kunstwerken van Pinas. Moengo werd zwaar getroffen door de binnenlandse oorlog in het verleden. U wordt begeleidt door een lokale bewoner die u in Moengo een super-culturele tour geeft. Moengo is het bezoeken waard!

Aucaanse cultuur
Door Moengo loopt een extreem diepe rivier genaamd de Cottica-rivier, wij varen hier in een traditionele korjaal naar de verschillende omliggende dorpjes waar wij kennis maken met de Auckaners, die op traditionele wijze wonen en leven. Mbr<
Moengo & Kunst
Wanneer wij weer in Moengo teruggkomen, lunchen wij krijgt u naast de uitgebreide geschiedenis, alle kunstwerken van de verschillende kunstenaars te zien. Dit betekent een bezoek aan het Contemporary Art Museum Moengo; het museum voor moderne kunst, en het Marowijne Art Parc met objecten van (inter)nationale kunstenaars. Tevens bezoeken wij afsluitend de craftshop. Het is een heerlijke dagje uit om niet te vergeten in Suriname.

Prijzen, (Online) Boeken of Reserveren

Online boeken of reserveren In het onderstaande formulier, kunt u de tour boeken, indien u slechts wilt reserveren (verplicht uzelf tot niks), klik dan als betaaldmethode: “reserveren”.

[catalog-product id=’2757′]

Meeneemlijst

  • paspoort! (U passeert een checkpoint)
  • zonnebrandmiddel

Vertrekdata

Op aanvraag vanaf 4 personen

In het touroverzicht kunt u de geplande vertrek data vinden

Contact / Vragen?

[formidable id=4 title=true description=true]

Moengo vindt U op de volgende locatie:

[wpgeo_map]
Article Categories:
Eendaagse Tours

Comments

Shares