Matapica

Written by
Matapica

Leatherback

Matapica kent veel kaaimannen, er zijn slangen en heel veel vogels, waarvan enkele tropische soorten hier hun broedplaats hebben, zoals de moerasbuizerd, de rode ibis en lachvalk.
Maar hiernaast is er nog iets heel bijzonders op de stranden van Matapica.
Vanaf eind januari, begin februari tot en met eind juli leggen de Reuze Zeeschildpadden hier hun eieren.
Het geweldige schouwspel van de eierworp door deze enorme dieren voltrekt zich ‘s nachts, en het is een heel intiem en vertederend tafereel om te aanschouwen van zo dichtbij.
Deze tour kent verscheidene uitvoeringen, onder andere met Helikopter vlucht, kijkt u hiervoor in het tabblad Prijzen, Boeken en Reserveren.

Meer informatie over deze tour vindt u in het tabblad touromschrijving


Tourbeschrijving:

Relax op het strand en wees getuige van een bijzondere gebeurtenis in Matapica: de eierworp van de verschillende Reuze Zeeschildpadden! De wonderschone natuur en het heerlijke witte zandstrand lekker aan de oceaan. Bekijk voor meer informatie over de schildpadden, gedetailleerde tourbeschrijving, een meeneemlijst en online boeken op onze gespecialiseerde website: http://www.matapica.com!

Tour naar Matapica Zeeschildpadden

In het district Commewijne ligt een geweldig stuk natuur dat Matapica heet. Het bijzondere aan dit natuurgebied is dat hier wel vier verschillende soorten schildpadden hun eieren werpen in het legseizoen. Er zijn hier voornamelijk grote populaties van lederschildpadden te vinden, welke wel 2 meter lang kunnen worden en tienduizenden kilometers gezwommen hebben om hier te leggen. Er ook andere soorten schildpadden zoals de soepschildpad (Surinaams: krapei), de warana en de karet.

Er zijn niet alleen bijzondere schildpadden te vinden, Matapica is ook een paradijs voor elke vogelliefhebbers aangezien het een broedplaats is voor verscheidene tropische vogelsoorten.

De tour vertrekt van Paramaribo, en gaat langs Mariënburg gelegen aan de Commewijnerivier. Vanaf Mariënburg gaat u per boot naar de plantage “Johanna en Margaretha”, waar u over stapt op kleinere moerasbootjes richting de stranden van Matapica. Deze tocht neemt ons door 20 kilometer lang moeras. Na aankomst op de locatie krijgt u de tijd om te ontspannen en lekker te relaxen in het aangename water.

Tijdens de tour kunt zien hoe de schildpadden zich leven in hun natuurlijke omgeving. Het leg spectacel van de eieren, wat zowel in de avond als overdag gebeurt, is een van de hoogtepunten waar u getuige van kunt zijn.

De volgende dag krijgt u de gelegenheid om te genieten van het strand, waarna u in de middaguren weer vertrekt richting Paramaribo.

 


Wilt u deze unieke belevenis meemaken,

boek dan op: www.matapica.com!

Prijzen, (Online) Boeken of Reserveren

Online boeken of reserveren In het onderstaande formulier, kunt u de tour boeken, indien u slechts wilt reserveren (verplicht uzelf tot niks), klik dan als betaaldmethode: “reserveren”.

[catalog-product id=’2712′]

Foto

 [nggallery id=7] 

Meeneemlijst

  • bad/handdoek
  • zwemkleding
  • wandelschoenen
  • watersandalen
  • zonnebrandmiddel
  • hoed of pet
  • muggen repellent
  • lange broek
  • t-shirt met lange mouwen

Vertrekdata

Elke dag vanaf 2 personen, 100% vertrekgarantie vanaf 1 februari tot en met 15 augustus!

In het touroverzicht kunt u de geplande vertrek data vinden

Contact / Vragen?

[formidable id=4 title=true description=true]

Matapica vindt U op de volgende locatie:

[wpgeo_map]
Article Categories:
Meerdaagse Tours

Comments

Shares