Kaieteur Falls

Written by

De Kaieteur vallen in Essequibo (Guyana) in de Potaro rivier kent de werelds breedste single-drop waterval.
De vallen bevinden zich in het amazonewoud, in een gebied dat tot natuurreservaat is uitgeroepen; Kaieteur National Park.

De grootste val is 226 meter hoog, gemeten van zijn val over de klif, tot zijn eerste contact.
Hieronder volgt nog een serie kleinere vallen waar het water wild naar beneden dondert.
Als je de totale hoogte van boven, tot onder waar de rivier zijn weg vervolgt rekent kom je op 251 meter.
Hoewel er vallen zijn met een grotere hoogte, zijn er weinig die de combinatie van watervolume en hoogte kunnen evenaren.
De grote val behoort tot een van de krachtigste ter wereld. De gemiddelde hoeveelheid water die per seconde passeert is een astronomische hoeveelheid van 663 kubieke meter, een verbluffende 663.000 liter!

Meer informatie over deze tour vindt u in het tabblad touromschrijving

Tourbeschrijving:


Kaieteur Falls is grootschalige waterval op de Potaro rivier in het centrum van Guyana (buurland van Suriname), Potaro-Siparuni regio. Het is gelegen in Kaieteur National Park. De waterval is 251 meter hoogbrengen. Er zijn watervallen met een grotere hoogte, echter weinigen hebben de combinatie van deze hoogte en dit enorme watervolume. Dit heeft Kaieteur Falls de misleidende label van “largest single drop” waterval in de wereld die vaak verkeerd wordt geïnterpreteerd als “tallest single drop.” Het is echter waarschijnlijk één van de meest krachtige watervallen ter wereld. Kaieteur Falls is ongeveer drie keer hoger dan de meer bekende Niagara Falls, gelegen op de grens tussen Canada en de Verenigde Staten en ongeveer twee keer de hoogte van de Victoria Falls op de grens van Zambia en Zimbabwe in Afrika.

Het is een “enkele druppel waterval” die is de 135e grootste (single-en multi-drop waterval) in de wereld, volgens het World Watervallen Database. Op dezelfde website wordt deze geregistreerd als 19e grootste waterval in termen van volume, en in hun schatting, Kaieteur is het 26ste mooiste waterval in de wereld.

Het onderscheid ligt in de unieke combinatie van grote hoogte en groot volume, met een gemiddelde 663 kubieke meter per seconde (23.400 kubieke meter per seconde). Zo is het een van de meest krachtige watervallen ter wereld. Stroomopwaarts vanaf de watervallen, de Potaro Plateau strekt zich uit naar het verre helling van de Pakaraima Mountains.


Prijzen, (Online) Boeken of Reserveren

Online boeken of reserveren In het onderstaande formulier, kunt u de tour boeken, indien u slechts wilt reserveren (verplicht uzelf tot niks), klik dan als betaaldmethode: “reserveren”.

[catalog-product id=’2735′]

Meeneemlijst

  • paspoort!
  • bad/handdoek
  • zwemkleding
  • wandelschoenen
  • watersandalen
  • zonnebrandmiddel
  • hoed of pet
  • muggen repellent
  • lange broek
  • t-shirt met lange mouwen

Vertrekdata

Op aanvraag vanaf 3 personen

In het touroverzicht kunt u de geplande vertrek data vinden

Contact / Vragen?

[formidable id=4 title=true description=true]

De Kaieteur Falls vindt U op de volgende locatie:

[wpgeo_map]
Article Categories:
Meerdaagse Tours

Comments

Shares