Dolfijnen spotten

Written by

Dolfijnen

Het spotten van de Surinaamse Dolfijn, de profosu gebeurt op 2 tijdstippen op de dag om 10.00 uur en om 16.00 uur, dit gebeurd vanuit een boot vertrekkende vanaf Leosnberg. De Profosu dolfijn is een kleine dolfijn. Hij heeft een kleine bek en een bult op zijn hoofd.
Zijn dorsale kleur is grijs, bruin of blauwig en zijn ventrale kleur is lichtgrijs, wit tot roze-achtig.
Hij heeft een duidelijk herkenbare driehoekige rugvin en vrij korte flippers, die heel smal zijn bij de verbinding met het lichaam.

De Profosu dolfijn kan 1 meter 30 tot 1 meter 90 worden en is maximaal op de 53 kilo gewogen.

De dolfijnen zijn overdag actief en ze leven in kleine groepen, tot zo’n 10 stuks, soms ook individueel.

Meer informatie over deze tour vindt u in het tabblad touromschrijving

Tourbeschrijving:

dolfijnen2De dolfijnen tour, de dolfijn genaamd “Profosu” is een brakwater dolfijn die zich tussen de kust, de Commewijne en de Suriname-river begeeft.
Met een speciale dolfijnenboot gaan wij opzoek naar deze dolfijn met een roze buik. Vertrekkende vanaf Leonsberg, stapt u in de boot. Daar krijgt u uitleg over de omgeving, Nieuw Amsterdam, de Suriname-rivier, de garnalen-pellerijen en de Commewijne-rivier. Onder het genot van een drankje, speurt de gids de wateren af op zoek naar de dolfijnen. Wanneer de dolfijnen eenmaal zijn gespot begint het feest, hoe enthousiaster u bent en klapt in uw handen des te enthousiaster de dolfijnen zullen zijn. Soms springen ze tot ver boven het water uit.  
Genoten van de dolfijnen vaart de boot richting de plantage Johanna en Margaretha, daar mag u even rondlopen en van enkele snacks genieten. U krijgt wat uitleg over de plantage. Langzaam zal u de zon onder zien gaan, die zorgt voor erg mooie plaatjes en een romantisch gevoel. Dan is het tijd om weer in de boot te stappen en richting Leonsberg te varen. U mag hier nogmaals genieten van een drankje. Aangekomen op Leonsberg bent u heerlijk voldaan en tot rust gekomen.

Prijzen, (Online) Boeken of Reserveren

Online boeken of reserveren In het onderstaande formulier, kunt u de tour naar de Dolfijnen boeken, indien u slechts wilt reserveren (verplicht uzelf tot niks), klik dan als betaaldmethode: “reserveren”.

[catalog-product id=’2737′]

Meeneemlijst

  • zonnebrandmiddel
  • hoed of pet
  • fotocamera

Vertrekdata

Iedere dag vanaf 4 personen.
Elke dinsdag, donderdag en zaterdag vanaf 3 personen.

In het touroverzicht kunt u de geplande vertrek data vinden

Contact / Vragen?

[formidable id=4 title=true description=true]

Johan en Margaretha vindt U op de volgende locatie:

[wpgeo_map]
Article Categories:
Eendaagse Tours

Comments

Shares