Stuwmeer (Ston Island)

Written by
Ston Island Suriname

Ston Island

Ston Island ligt op twee uur rijden van Paramaribo.
Het verhaal gaat dat de eigenaar een goudzoeker was, die ooit flink wat goud vond en met dat kapitaal het vakantieoord is begonnen.
In 2006 zijn de werkzaamheden hiervoor gestart en inmiddels staat er een prachtig oord.
Er zijn goed verzorgde toiletten en douches.

De omgeving en de uitzichten zijn werkelijk idyllisch! Een heerlijke plaats om te ontspannen, een boottochtje te maken om de baboons te gaan bezichtigen, wat te vissen, of lekker relaxen in een hangmat om van het schitterende panorama te genieten.

Meer informatie over deze tour vindt u in het tabblad touromschrijving


br>

Tourbeschrijving:

In de jaren 60 is circa 1560 vierkante km aan tropisch regenwoud onderwater gezet ten behoeve van de energievoorziening van bauxietverwerking. Bij deze tour staat het varen en bewonderen van dit meer centraal. U maakt een rondvaart over het meer waar grillige versteende boomstammen boven het water uitsteken en geniet u van het prachtige uitzicht op het heuvelachtige gebied van Brownsberg.

Ston Eiland

In de ochtend vertrekken we vanuit Paramaribo middels de geheel verharde weg richting Brownsweg. Tijdens de heenreis stoppen
wij voor een heerlijk vakantie-ontbijtje vlakbij Klaaskreek. Op Brownsweg zal u rijkelijk worden uitgelegd wat hier te zien is, namelijk de transmigratiedorpen.
De dorpen die voorheen in het onderwater gelopen Stuwmeer lagen. U zult uw ogen uitkijken en meemaken hoe de Marron leeft. Hierna vervolgen we onze tocht naar de eindlocatie: Ston Island. Dit prachtig schiereiland gelegen aan het Brokopondo Stuwmeer is een van de hoogst aangeschreven oorden van Suriname.

Fascinerend en typerend voor het stuwmeer zijn de boomstronken, die nog steeds fier overeind staan. Het tropisch hout rot niet onder water omdat er geen zuurstof bij kan. Op het programma staat bij de aanwezigheid van minimaal 6 personen, een gemotoriseerde rondvaren per korjaal. Bij minder dan 6 personen zal er zelfstandig door u gepeddeld worden. U kunt op deze tour tevens prachtige vissen vangen zoals Toekoenaris of Piranha’s. In de middag krijgt u een heerlijke Surinaamse maaltijd geserveerd en er zal volop tijd zijn om lekker te zwemmen en te ontspannen.

In de vooravond begeven wij ons richting Paramaribo, voor de avondmaaltijd zal u thuis zijn.

Prijzen, (Online) Boeken of Reserveren

Online boeken of reserveren In het onderstaande formulier, kunt u de tour naar Ston Island boeken, indien u slechts wilt reserveren (verplicht uzelf tot niks), klik dan als betaaldmethode: “reserveren”.

[catalog-product id=’2711′]

Meeneemlijst

  • paspoort! U passeert een checkpoint
  • zonnebrandmiddel
  • zwemspullen
  • baddoek of handdoek
  • hoed of pet
  • fotocamera

Vertrekdata

Iedere dag vanaf 4 personen.
Elke dinsdag, donderdag en zaterdag vanaf 3 personen.

In het touroverzicht kunt u de geplande vertrek data vinden

Contact / Vragen?

[formidable id=4 title=true description=true]
Ston Island vindt U op de volgende locatie:

[wpgeo_map]
Article Categories:
Eendaagse Tours

Comments

Shares