Fietstour Frederiksdorp

Written by
Frederiksdorp

Frederiksdorp

Frederiksdorp is één van de best onderhouden plantages van Suriname en het eerste project buiten Paramaribo dat op de monumentenlijst kwam.
De cacaodroogvloer van plavuizen (nog de enige in Suriname) ligt achter het plantagehuis dat in 1760 gebouwd werd en dienst heeft gedaan als directeurswoning, en tegenwoordig gerestaureerd.

Alle historische gebouwen zijn hersteld met behulp van subsidie uit Nederland. Op Frederiksdorp kun je uitgebreid rondkijken op de plantage.

Het is op de fiets een geweldigde gelegenheid om deze plantage en de plantages Marghareta en Rust en Werk te verkennen.

Meer informatie over deze tour vindt u in het tabblad touromschrijving

Prijzen, (Online) Boeken of Reserveren

Online boeken of reserveren In het onderstaande formulier, kunt u de tour boeken, indien u slechts wilt reserveren (verplicht uzelf tot niks), klik dan als betaaldmethode: “reserveren”.

[catalog-product id=’2751′]

Tourinformatie:

Wat is beter om de natuur te verkennen dan op de fiets. De fietstour naar frederiksdorp is een unieke ervaring om op een eigen manier de natuur van Suriname te beleven. Vanuit Paramaribo gaat u op de fiets naar de plantage Mariënburg vanwaar je met de fiets de boot pakt en naar de plantage Voorburg vaart. Vervolgens fietst u in de richting van het openluchtmuseum Nieuw Amsterdam waar u een rondleiding krijgt. Van daaruit fietst u naar de eens zo bloeiende plantage Mariënburg waar u de oude suikerfabriek bezichtigt. Vervolgens brengt u een bezoek aan de gerestaureerde koffieplantage Frederiksdorp. Hier zult u een lunch nuttigen met in de omgeving prachtige vogels. Na de lunch fietst u met vele historische indrukken rijker terug naar de stad.
Hoogtepunten:

  • Fietsen door Suriname.
  • Rond leiding door het openluchtmuseum Nieuw Amsterdam
  • De oude suikerfabriek bij de plantage Mariënburg
  • Koffie drinken op een koffieplantage

Meeneemlijst

  • zonnebrandmiddel
  • hoed of pet

Vertrekdata

Op aanvraag vanaf 4 personen

In het touroverzicht kunt u de geplande vertrek data vinden

Contact / Vragen?

[formidable id=4 title=true description=true]

Frederiksdorp vindt U op de volgende locatie:

[wpgeo_map]
Article Categories:
Eendaagse Tours

Comments

Shares