Awarradam

Written by
awarradam5

Lodge

Vlakbij het gastenverblijf is een brede stroomversnelling met talloze watervallen.
Iets verderop, om de bocht van Gran Rio, stort de Peli waterval zich kolkend naar beneden.
Je kunt daar zwemmen, al peddelend de omgeving verkennen of tussen de rotsen zitten, midden in de stroomversnelling.
Voor de boswandeling dient men zich goed te kleden, de gids geeft hierbij veel uitleg over de verschillende boomsoorten en wijst de dieren aan en legt uit hoe de dieren aan hun sporen of geluiden te herkennen zijn.

Het kennis maken met de Sarramacaners is een leuke en leerrijke ervaring. De culturele avond is iets heel bijzonders om mee te maken, met dans- en zangoptredens

Meer informatie over deze tour vindt u in het tabblad touromschrijving

Tourbeschrijving:

Awarradam is de naam voor het kleine, idyllische vakantieoord op een eiland, verscholen in het Amazone regenwoud, aan de voet van een fantastische stroomversnelling. Op een afstand van ca. een half uur varen ligt het woongebied van de Saramaccaners, de grootste Marrongemeenschap in Suriname. Deze feiten maken Awarradam een vakantieoord bij uitstek, niet alleen voor natuurliefhebbers maar ook voor degenen die op een rustig tempo kennis willen maken met de cultuur van de Saramaccaners zoals zij in hun natuurlijk woongebied,
het adembenemende Amazone regenwoud, leven.
Highlights

  • Schitterend, aan fantastische stroomversnelling, gelegen lodge.
  • Kennismaking met Saramaccaanse cultuur in nabijgelegen dorpjes.
  • Varen en relaxen in verscheidene, enerverende stroomversnellingen.
  • Authentieke avond vol traditionele zang en dans.
  • Nachtelijke tocht per korjaal.
  • Avontuurlijke en leerzame jungle walks.

Dagprogramma 4/5 daagse tour

Dag 1
IMG_9546Op dag 1 zult u vertrekken van af vliegveld Zorg en Hoop gelegen in Paramaribo. Vanaf hier vertrekt u per vliegtuig naar de airstrip Kajana. Vanaf daar vaart u met een korjaal over verschillende stroomversnellingen naar de eindbestemming, het vakantieoord Awarradam. In de middag zal er eerst een lunch zijn, waarna we met een korjaal de stroomversnelling ‘Peti’ genaamd gaan verkennen. Deze stroomversnelling is gelegen op enkele minuten van het oord. Vanaf daar kunt u gaan genieten van het heerlijke water, u kunt met zwemvesten terugdrijven naar het oord of peddelend met de kano terug gaan. De nachten in dit gebied zijn heerlijk koel waardoor er geen airco of ventilatie nodig is.
Dag 2

In alle vroegte zult u worden wakker gemaakt om vervolgens in de schemering een stukje de rivier af te drijven om in alle stilte te kunnen genieten van het ontwaken van het oerwoud. Na het ontbijt zal er een Jungle walk zijn. U zult door het oerwoud lopen en uw ogen uitkijken van al het moois dat de natuur u te bieden heeft terwijl de gids u meer vertelt over de bomen, planten en alle dieren die er rond lopen. Na de lunch zullen we weer een bezoek brengen aan de stroomversnellingen rondom het oord. Hier zullen we de middag rond brengen en kunt u heerlijk zwemmen, peddelen in een korjaal of hangmatteren in de ontzagwekkende omgeving langs de stroomversnelling.
Dag 3

De 3e dag zullen we kort na het ontbijt stroomopwaarts varen om vervolgens met de stroom mee de rivier af te drijven om te kunnen genieten van de junglegeluiden en de flora en fauna van het regenwoud. Na de lunch word er een bezoek gebracht aan de lokale gemeenschap. Hier maakt u kennis met de lokale bevolking en de cultuur die onder de Saramaccaanse bevolking heerst. Zo zult u zien hoe belangrijk de rivier is voor deze gemeenschap en hoe afhankelijk ze zijn van het voedsel dat de rivier hen geeft. Uiteindelijk zullen we aanmeren bij een van de dorpjes om vanaf daar een uitgebreide wandeling te maken langs verschillende dorpen. Onderweg zult u een kleine indruk krijgen over het leven van de mensen en zult u ze tegen komen in hun dagelijkse bezigheden. Als iedereen een voldaan gevoel heeft over alles wat er te zien valt zullen we terug keren naar het oord.

Dag 4

Na het ontbijt zullen de medewerkers op een traditionele manier afscheid van u nemen en zullen we via een korjaal terug keren naar Kajana, waarvan ons vliegtuig ons weer naar Paramaribo brengt.

Variant: 5 dagen / 4 nachten (maandag – vrijdag)
Dag 4
Deze dag kunt u geheel naar eigen behoefte invullen.

Dag 5
Na het ontbijt kunt u nog eens peddelen in een korjaal, zwemmen of gewoon in alle rust genieten van de geluiden van het
oerwoud. Voor vertrek nemen onze medewerkers op traditionele manier afscheid van u. Een korjaal brengt u terug naar
Kajana. Daar vandaan vliegt u terug naar Paramaribo.

Goed om te weten
Wenst u naast de Saramaccaanse cultuur ook kennis te maken met de indrukwekkende, geheel andere cultuur van de alleroudste bewoners van het Amazone Regenwoud? Dan kunt u ook kiezen voor de combinatietour Palumeu & Awarradam waarbij u eerst deelneemt aan de 4-daagse tour naar Palumeu om achtereenvolgens door te vliegen naar Awarradam om aldaar deel te nemen aan de 5-daagse tour. (volgorde onder voorbehoud van wijzigingen)


Goed om te weten
Wenst u naast de Saramaccaanse cultuur ook kennis te maken met de indrukwekkende, geheel andere cultuur van de alleroudste bewoners van het Amazone regenwoud, te weten de indianen? Kies dan voor de combinatietour Palumeu & Awarradam waarbij u eerst deelneemt aan de 4-daagse tour naar Palumeu om achtereenvolgens direct door te vliegen naar Awarradam om aldaar deel te nemen aan de 5-daagse tour. (Volgorde onder voorbehoud van wijzigingen).

Prijzen, (Online) Boeken of Reserveren

Online boeken of reserveren In het onderstaande formulier, kunt u de tour boeken, indien u slechts wilt reserveren (verplicht uzelf tot niks), klik dan als betaaldmethode: “reserveren”.

[catalog-product id=’2739′]

Meeneemlijst

 • paspoort (U passeert een checkpoint)
 • bad/handdoek
 • zwemkleding
 • wandelschoenen
 • watersandalen
 • zonnebrandmiddel
 • hoed of pet
 • muggen repellent
 • lange broek
 • t-shirt met lange mouwen

Vertrekdata

In principe elke vrijdag en maandag vertrek, bij 1 person geldt een meerpijs, informeer hiernaar.

In het touroverzicht kunt u de geplande vertrek data vinden

Contact / Vragen?

[formidable id=4 title=true description=true]

Awarradam vindt U op de volgende locatie:

[wpgeo_map]
Article Categories:
Meerdaagse Tours

Comments

Shares