Apoera-ATB-fiets-tour

Written by
reeee

Agouti

Over onverharde wegen fietst u enorme stukken door oerwoud heen, naar de prachtige watervallen van Blanche Marie, waarvan de laatste 15 kilometer over een bijna onbegaanbare weg is.

Zowel uw conditie als het materiaal zullen stevig getest worden.
Verder wodt er nog een stuk per boot afgelegd.

De mix van de ongerepte natuur in combinatie met de zware inspanning en avontuur haalt de ware oermens in uw boven.

Deze tour is voor de echte doorzetters!

Meer informatie over deze tour vindt u in het tabblad touromschrijving

Tourbeschrijving:

Apoera ATB Challenge
8 dagen / 7 nachten

Apoera Challenge Suriname
Dag 1 – Zanderij
Vanuit Paramaribo vertrekken we vroeg per bus naar Zanderij. Hier stappen we op de mountainbike en maken we een start met onze fietstour die ons moet brengen naar Apoera. De overnachting vindt plaats in tenten bij de Kabo Kreek. (fietsafstand: 66km)

Dag 2 – Witagron
Vanuit de Kabo Kreek vertrekken we in de vroege ochtend over de onverharde laterietweg naar het dorp Witagron. Hier aangekomen verblijven we in het marrondorp in een eenvoudig logeergebouw. (fietsafstand: 70 km)

Dag 3 – Kamp
In de vroege ochtend vertrekken we per fiets tot het eerste kamp, waar we onze tenten zullen opzetten. Het is een ruige fietstocht, waar beschermende kleding voor nodig is, vanwege doornstruiken langs de smalle paden. (fietsafstand: 49 km)

Dag 4 – Van Ams kreek
Een pittige fietstocht brengt ons vandaag over heuvels, door geulen en afdalingen. We passeren het Bakhuis gebergte en hout concessiegronden. Aan het eind van de dag bereiken we ons kamp aan de Van Ams Kreek waar een stevige maaltijd geserveerd zal worden. (fietsafstand: 72 km)

Dag 5 – Blanche Marie vallen
Per bus brengen we een bezoek aan de prachtige watervallen van Blanche Marie. Het programma bestaat uit heerlijk relaxen, zwemmen en bijkomen van de afgelopen dagen. In de namiddag keren we terug naar ons kamp.

Dag 6 – Apoera
Wederom een fietsdag, maar met een compleet ander karakter. Dit traject bestaat uit brede wegen met meer verkeer op de weg. We beginnen met een aantal pittige beklimmingen en eindigen met een lange en rechte weg die als saai beschouwd kan worden. Onze finishstreep ligt bij het indianendorp Apoera, waar we naar behoefte slapen in een logeergebouw of onze eigen tenten. (Fietsafstand: 63 km)

Dag 7 – Nieuw Nickerie
Na een dorpswandeling vertrekken we per boot naar het stadje Nieuw Nickerie. De rest van de dag is vrij in te vullen. We verblijven in een hotel in het centrum.

Dag 8 – Bigi Pan- Paramaribo
Vroeg in de ochtend brengen we een bezoek aan het natuurreservaat Bigi Pan. Het natuurgebied staat bekend om de vele vogelsoorten die hier voorkomen, waaronder de rode Ibis. Na de lunch keren we per bus terug naar Paramaribo.

N.B. Het programma is altijd onder voorbehoud van wijzigingen. In geval van bijvoorbeeld extreme regenval, hoge waterstand of andere onvoorziene gebeurtenissen kan het mogelijk zijn dat de tour niet (geheel) volgens schema kan worden uitgevoerd.

Prijzen, (Online) Boeken of Reserveren

[catalog-product id=’2778′]

Meeneemlijst

  • paspoort (U passeert een checkpoint)
  • bad/handdoek
  • zwemkleding
  • wandelschoenen
  • watersandalen
  • zonnebrandmiddel
  • hoed of pet
  • muggen repellent
  • lange broek
  • t-shirt met lange mouwen

Vertrekdata

Op aanvraag vanaf 1 persoon

In het touroverzicht kunt u de geplande vertrek data vinden

Contact / Vragen?

[formidable id=4 title=true description=true]

Locatie van Blanche Marie op de kaart:
[wpgeo_map]

Article Categories:
Meerdaagse Tours

Comments

Shares