Apiapaati – Boven Suriname

Written by
Apiapaati

Apiapaati

Apia was een man uit het dorp Gran Slee. Het eiland (paati) is naar hem vernoemd, omdat hij daar als eerste een kamp had gebouwd.
Apia deed aan visvangst en en vanaf het eiland kon hij snel naar de rivier gaan om te vissen.

Het eiland heeft een heel mooi uitzicht op de stroomversnellingen.

Let op! De accomodatie is ietwat spartaans, dus verwacht absoluut geen luxe.

Je kunt er zwemmen, wandelen, omliggende dorpjes bezoeken en niet te vergeten een tocht naar de Ananasberg en Tapawatravallen.

Meer informatie over deze tour vindt u in het tabblad touromschrijving

Tourbeschrijving:

Een spectaculaire tour ver in het Boven Suriname gebied aan de Boven Suriname Rivier. De lodge ligt tegenover het dorp Granseei. Vanaf het eiland is er een mooi uitzicht over de Ajinivoda-stroomversnellingen. Specialiteit: Little dugoutkanoes beschikbaar.
Een tour naar de “kleine Pineapple-berg” kan worden geregeld. 

Apiapaati is een tour en oord van hoge kwaliteit, er is constant stroom door zonnepanelen, lokale en goede begeleiding door het naastgelegen dorp. De tour is de laatste jaren sterk in opkomst.

[singlepic id=272 w=205 h=154 float=left]Apia was een man die in het dorp Granslee woonde. Het eiland is naar de man Apia vernoemt, omdat hij als eerste een kamp had gebouwd op het eilandje. Apia deed aan visvangt en vanop het eilandje kon hij snel naar de rivier gaan om te vissen. In 1981 heeft de man Papada Pikintio het eilandje overgenomen om er te planten en voor de visvangst.
In 1993 was de eerste touroperator met een groep toeristen naar Apiapaati geweest. Apiapaati is het enige vakantieoord dat nog helemaal volgens de Saramaccanse cultuur is gebouwd.
De hutten zijn voorzien van palmbladeren. Overdag dient dit al bedekking en ’s avonds zorgt dit ervoor dat de hutten lekker fris zijn vanbinnen. De hutten zijn allemaal voorzien van bedden, lakens en klamboes.
Er zijn toiletten en een bad (douche) aanwezig. De keuken is voorzien van alle keukengerei en een ruime eetzaal.

Prijzen, (Online) Boeken of Reserveren

Online boeken of reserveren In het onderstaande formulier, kunt u de tour boeken, indien u slechts wilt reserveren (verplicht uzelf tot niks), klik dan als betaaldmethode: “reserveren”.

Foto

[nggallery id=6]

4 daagse tour

Dag 1:

De eerste dag staat in het teken van de reis naar de Jungle Lodge. De reis vanuit Paramaribo naar het eiland bedraagt – met tussenstops – ongeveer 9 uren, waarvan ongeveer 4uur met de auto en 5uren per boot.

Bij de boottocht krijg je een prima indruk van het belang dat het water heeft voor de vele marron-dorpen die je passeert. Na een lange maar ook indrukwekkende reis kom je aan op het vakantie eiland Apiapaati. Hier maak je direct kennis met de inwoners van het eiland en krijg je een rondleiding. Er wordt lekker gegeten, gedronken en uitgerust voor de daaropvolgende avontuurlijke dag.

Dag 2:
Na een goed stevig ontbijt maken we ons klaar om vroeg te vertrekken richting Bende Kondre. Bende Konde is een marron-dorpje gelegen op 15 minuten varen van Apiapaati. Hier aangekomen maak je kennis met bepaalde personen uit het dorp die deels zullen deelnemen aan het programma. In het dorp maak je eerst een kleine boswandeling naar één van de kostgronden in het dorp. Hier gaan we Cassave oogsten en vervolgens schillen.

Nadat alle Cassave is geschild, vervolgen wij onze tocht richting de Ananasberg. Deze tocht bestaat uit een boswandeling van circa een anderhalf uur, waarna de berg beklommen kan worden. Op de berg gaan we opzoek naar verse ananas om die vervolgens lekker te nuttigen op de berg. Na te hebben genoten van het uitzicht, eten en wat mooie foto’s te hebben gemaakt keren we weer terug naar het dorp.

Teruggekomen in Bende Kondre, krijgt een ieder de traditionele kleding van de marrons aangemeten. Vervolgens zien we het volgende proces van de verwerking van de Cassave en dragen we hier ook een steentje aan bij.
Het avondprogramma vindt plaats op en om het vakantie eiland Apiapaati. Na het eten gaan we het water en/of bos in om kaaimannen en ander wild te vangen.

Dag 3:
Na het gezamenlijke ontbijt maken we ons weer op voor een vertrek naar Bende Kondre. In Bende Kondre ronden we het laatste proces van de Cassave af. We gaan het Cassavebrood bakken en vervolgens opeten. Hierna volgt een dorpswandeling door Bende Kondre waar men de gelegenheid krijgt om plaatselijke souvenirs te kopen.

Na dit korte ochtendprogramma hanteren wij een ‘vrij’ programma, waarin men bepaalt wat we gaan doen. Er zijn mogelijkheden om nog meer dorpen te bezoeken en/of de medische zending te Djumu. Een mogelijkheid waar vaak gebruik van wordt gemaakt is het bezoeken van de tapawatra vallen en andere kleine sula’s om lekker in te zwemmen.

Na een dag van dorpbezoeken en waterpret hebben we s’ avonds een culturele avond met een kawina band. We zorgen voor een gezellige laatste avond met als afsluiting een groot kampvuur op Apiapaati.

Dag 4:
Deze dag staat in het teken van de terugreis naar Paramaribo. Indien de toerist besluit om terug te keren met de boot dan vertrekken we vrij vroeg (tussen 7.00 en 8.00) vanaf Apiapaati. In geval er wordt teruggevlogen dan vertrekt de vlucht rond het middaguur vanuit Djumu.

De terugreis per boot en bus bedraagt totaal ongeveer 7 uren.
Terugreis per vliegtuig bedraagt ongeveer 40 minuten.

Vliegreis optioneel op aanvraag tegen een meerprijs.

Inbegrepen:
all-in tours (incl. transport, accommodatie, maaltijden (3 maal per dag), snacks, gids,
non-alcoholische dranken)
Aantal dagen: vier dagen (drie overnachtingen)
Vertrek garantie: vanaf 3 personen
Prijs:  v.a. € 300 p.p.

[catalog-product id=’2734′]

Meeneemlijst

  • paspoort (U passeert een checkpoint)
  • bad/handdoek
  • zwemkleding
  • wandelschoenen
  • watersandalen
  • zonnebrandmiddel
  • hoed of pet
  • muggen repellent
  • lange broek
  • t-shirt met lange mouwen

Vertrekdata

Op aanvraag vanaf 3 personen

In het touroverzicht kunt u de geplande vertrek data vinden

Contact / Vragen?

[formidable id=4 title=true description=true]

Apiaata vindt U op de volgende locatie:

[wpgeo_map]
Article Categories:
Meerdaagse Tours

Comments

Shares