Anaula Nature Resort

Written by
5311929071-anaula-ara

Ara

Wie de Suriname rivier op een luxueuze manier wil verkennen is op de juiste plek in het Anaula Nature Resort.

Al bij aanmkomst straalt de luxe je tegemoet. Het eiland is volledig Eco en er is 24 uur per dag zonnenergie, dus er is altijd elektriciteit.
De hutten hebben moderne houten hemelbedden met klamboe en de ramen zijn voorzien van muggengaas.
Ieder huis heeft zijn eigen badkamer en een schitterend uitzicht over de Ferulassi stroomversnelling.

Op het eiland van ongeveer twaalf hectare is een zwembad en een grote eetzaal. Er valt hier vanalles, te zien, te leren over de natuur en cultuur en vooral heel veel te genieten.

Meer informatie over deze tour vindt u in het tabblad touromschrijving

Tourbeschrijving:

Dit prachtige resort met zwembad is gesitueerd aan de oevers van een prachtig eiland in de Boven- Suriname rivier, aan de voet van de Ferulassivallen. Het is een comfortabel en uniek resort in het maagdelijke Amazone regenwoud met haar onstuimige stroomversnellingen, prachtige flora en fauna, idyllische strand-eilandjes en de fascinerende Marroncultuur, welke u het onwerkelijke laten ervaren.

 

 

Highlights

 • Verblijf in prachtig comfortabel resort met zwembad.
 • Kennismaking met de Marroncultuur.
 • Imposante Ferulassivallen.
 • Spannende tochten per korjaal.
 • Leerzame jungle walk.
 • Bij het avondgloren op zoek naar kaaimannen.

Prijzen, (Online) Boeken of Reserveren

Online boeken of reserveren In het onderstaande formulier, kunt u de tour boeken, indien u slechts wilt reserveren (verplicht uzelf tot niks), klik dan als betaaldmethode: “reserveren”.

[catalog-collection id=’186′]

Foto

[nggallery id=3]

3 dagen

Vertrekdagen: elke maandag en woensdag

Prijzen zijn op basis van 2 personen. Er geldt een toeslag voor oneven aantal personen. (Single toeslag)

Indien u wenst af te wijken van onze vaste vertrekdagen, gelieve contact met ons op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.

Dag 1:
[singlepic id=77 w=320 h=240 float=left]Vandaag beginnen we aan onze natuur- en cultuurbelevenis en vertrekken vanuit Paramaribo in zuidelijke richting.
Bij Paranam gaat de asfaltweg over in een laterietweg, langzamerhand komen de indrukwekkende woudreuzen en de dorpen tevoorschijn. Na ongeveer 190 km komen we aan bij het plaatsje Atjoni om vervolgens te beginnen aan een enerverende korjaaltocht. We varen circa 45 minuten per gemotoriseerde korjaal naar het comfortabele Anaula Nature Resort, gelegen aan de voet van de Ferulassivallen, waar u zult overnachten. Tijdens deze vaartocht komen wij een adembenemende natuur en diverse Marrondorpen tegen, waar zwaaiende kinderen en wassende vrouwen langs de rivierbedding staan.Tevens passeren wij de onstuimige Jaw Jaw stroomversnelling.
Na het “inchecken” heeft u even de gelegenheid het resort te verkennen, waarna de lunch zal worden opgediend in buffetvorm.
Na de lunch varen we per korjaal naar een nabij gelegen zwemgelegenheid, de Ferullasi stroomversnelling of naar een
prachtig zandstrand, waar we kunnen relaxen, zwemmen en genieten van een natuurlijke bruisbad.

Na het dinner wordt er door onze gids informatie verstrekt over de omgeving en uitleg gegeven over de Saramaccaanse
cultuur.
Hierna gaan wij een spannend avontuur tegemoet op zoek naar kaaimannen. Tevens kunt u tijdens deze nachtelijke
vaartocht genieten van de prachtige sterrenhemel en de totale stilte van het Amazone regenwoud ervaren.

Dag 2:
Na de boswandeling heeft u tot de lunch de gelegenheid om te vissen, te zwemmen of gewoon langs de rivier in een
hangmat te genieten van de natuurschoon en het prachtige uitzicht van het eiland.
Na de lunch varen we per korjaal naar het dorp Nieuw Aurora voor een dorpswandeling. Tijdens de rondleiding door het
dorp maakt u kennis met de lokale bevolking en met hun unieke manier van leven en hun traditionele gewoontes en gebruiken. Wij brengen een bezoek aan de missiepost met o.m. een kerk, de lagere school en een medische post.

Na het avondeten, kunt u genieten van een cultureel dansoptreden. Traditionele dansen
zoals de Seketi, Awasa en Bandamba zullen voor ons worden uitgevoerd. Door onze gids zal er uitleg worden gegeven over de inhoud en betekenis van deze dansen.

Note: de culturele dansavond wordt slechts aangeboden bij een minimum aantal van 8 gasten

Dag 3:
Deze ochtend kunt u geheel naar eigen behoefte invullen. U kunt zwemmen, een boswandeling maken, relaxen aan het zwembad of in een hangmat, of in alle rust genieten van de natuur.

U kunt desgewenst ook meedoen aan excursies zoals een intensievere boswandeling of een bezoek brengen aan de
kostgronden van de lokale bewoners.

Na de lunch vertrek naar Paramaribo.

4 dagen

Vertrekdag: elke vrijdag
Indien u wenst af te wijken van onze vaste vertrekdag, gelieve contact met ons op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. Er geldt een toeslag voor oneven aantal personen. (Single toeslag)

 

Dag 1:
[singlepic id=78 w=320 h=240 float=left]Vandaag beginnen we aan onze natuur- en cultuurbelevenis en vertrekken vanuit Paramaribo in zuidelijke richting. Bij Paranam gaat de asfaltweg over in een laterietweg, langzamerhand komen de indrukwekkende woudreuzen en de dorpen tevoorschijn. Na ongeveer 190 km komen we aan bij het plaatsje Atjoni om vervolgens te beginnen aan een enerverende korjaaltocht. We varen circa 45 minuten per gemotoriseerde korjaal naar het comfortabele Anaula Nature Resort, gelegen aan de voet van de Ferulassivallen, waar u zult overnachten. Tijdens deze vaartocht komen wij een adembenemende natuur en diverse Marrondorpen tegen, waar zwaaiende kinderen en wassende vrouwen langs de rivierbedding staan.Tevens passeren wij de onstuimige Jaw Jaw stroomversnelling.
Na het “inchecken” heeft u even de gelegenheid het resort te verkennen, waarna de lunch zal worden opgediend in buffetvorm.

Na het diner wordt er door onze gids informatie verstrekt over de omgeving en uitleg gegeven over de Saramaccaanse cultuur.
(l/d)

Dag 2:
In de ochtend hebben wij de gelegenheid om te vissen, te zwemmen of gewoon langs de rivier in een hangmat te genieten van het natuurschoon en de prachtige uitzichten vanaf het eiland.
Na de lunch maken wij een boswandeling op het eiland, waarop het resort zich bevindt. Tijdens deze boswandeling krijgen wij uitleg over het locaal medicinaal gebruik van planten. Tijdens de binnenlandse oorlog in 1986 bezochten de junglecommando’s van Ronnie Brunswijk het eiland voor hun “onsterfelijkheidsrituelen”. De overblijfselen van deze rituelen herinneren ons aan dit uniek stukje geschiedenis.
Na de boswandeling varen we per korjaal naar een onbewoond eilandje in de Ferulassi stroomversnelling met een prachtige zandstrand, waar we kunnen relaxen, zwemmen en genieten van een natuurlijk bruisbad.
Na het dinner staat er een spannend avontuur op het programma, de kaaimannentocht. Tevens kunt u tijdens deze nachtelijke vaartocht genieten van de prachtige sterrenhemel en de totale stilte van het Amazone regenwoud ervaren. (o/l/d)

Dag 3:
Na het ontbijt varen we per korjaal naar het dorp Nieuw Aurora. Tijdens de rondleiding door het dorp maakt u kennis met de unieke manier van leven van de lokale bevolking en hun traditionele gewoontes en gebruiken die hun voorouders meebrachten uit Afrika. We brengen een bezoek een de missiepost met o.m. een kerk, een lagere school en een medische post.
Van Nieuw Aurora lopen wij naar het nabijgelegen dorp Gunsi waar de korjaal ons opwacht. Tijdens deze wandeling komen wij langs kostgrondjes met diverse gewassen van de lokale bewoners.
Na het diner kunnen wij genieten van een cultureel dansoptreden. Traditionele dansen zoals de Seketi, Awasa en Bandamba zullen voor ons worden uitgevoerd. De gids zal de betekenis van deze dansen uitleggen.

Note: de culturele dansavond wordt slechts aangeboden bij een minimum aantal van 8 gasten

Dag 4:
Deze ochtend kunt u geheel naar eigen behoefte invullen. U kunt zwemmen, een boswandeling maken, relaxen in de lounge of in een hangmat in alle rust genieten van de natuur.
Na de lunch varen we terug naar Atjoni, vanwaar we per bus vertrekken naar Paramaribo.

Meeneemlijst

 • paspoort (U passeert een checkpoint)
 • bad/handdoek
 • zwemkleding
 • wandelschoenen
 • watersandalen
 • zonnebrandmiddel
 • hoed of pet
 • muggen repellent
 • lange broek
 • t-shirt met lange mouwen

Vertrekdata

In principe elke maandag, woensdag en vrijdag vertrek vanaf 2 personen, vanaf 1 persoon is ook mogelijk maar dan geldt er een meerprijs.

In het touroverzicht kunt u de geplande vertrek data vinden

Contact / Vragen?

[formidable id=4 title=true description=true]

Anaula vindt U op de volgende locatie:

[wpgeo_map]
Article Categories:
Meerdaagse Tours

Comments

Shares